Ter Laak gaat nieuwbouwen

14/12/2016   Wij gaan onze phalaenopsiskwekerij op Middenzwet 23 met 50.000m2 uitbreiden! In februari 2017 wordt gestart met de bouw en de oplevering vindt plaats in 2018.

Als speler in het hoge marktsegment kan Ter Laak met de nieuwbouw en vooruitstrevende automatisering beter inspelen op de sneller veranderende marktvraag met kleiner wordende ordergrootte en meer service. Richard ter Laak: “Groei is geen doel op zich voor ons, maar deze stap past goed in onze ambitie en strategie op weg naar een duurzame glastuinbouw en een optimale klantbediening. We willen klanten blijven verrassen. De DaglichtKas maakt het mogelijk om verdere energiebesparing te realiseren en de investering in de vernieuwende vooruitstrevende automatisering geeft ons mogelijkheden om klanten meer dan tevreden te stellen."

Sinds 2014 heeft Ter Laak Orchids 4.000m2 DaglichtKas in gebruik. Deze duurzame kas, waarbij maximaal energie wordt bespaard en de plantkwaliteit sterk omhoog is gegaan, is zó goed bevallen dat het bedrijf heeft besloten de volledige bouw van dit type kas te voorzien. Hier vind je meer informatie over de DaglichtKas.