Yourchid

Yourchid is hét nieuwe doe-het-zelfconcept van Ter Laak Orchids. U kunt in 12 weken tijd uw eigen unieke orchidee opkweken in de vorm zoals u wilt!

In een Yourchid-verpakking bevindt zich een halfwas plant, welke nog moet uitgroeien tot een mooie bloeiende orchidee. Aan u deze bijzondere taak! Met de bijgevoegde groeistokken en klemmetjes kunt u de orchidee in elke gewenste vorm laten groeien. Recht, gebogen, hangend of meanderend; laat uw inspiratie de vrije loop.

Met de juiste verzorging en een vleugje creativiteit creëert u binnen 12 weken een unieke orchidee!

How to create

Gefeliciteerd! U bent de trotse eigenaar van een echte Yourchid. Natuurlijk wilt u hier een bijzonder exemplaar van maken. Onderstaand stappenplan en bijgevoegde instructievideo helpen u bij het kweken van uw eigen orchidee. Veel succes!

Stap 1
Knip de verpakking open en haal de plant eruit.

Stap 2
Prik de groeistokken in de pot, liefst naast het blad en dichtbij een tak. Het is niet erg als u door de wortels heen prikt, maar als u het kunt voorkomen is dat natuurlijk beter.

Stap 3
Zet de takken vast op de manier zoals u wilt dat de orchidee groeit. Recht, gebogen, hangend of meanderend; laat uw inspiratie de vrije loop. Pak een tak halverwege vast en buig deze voorzichtig naar de dichtstbijzijnde groeistok. Zet de tak op ca. 5 cm van het einde vast aan de stok met een klemmetje. Doe dit met alle takken.

Om te voorkomen dat een tak breekt, adviseren wij u de volgende tips ter harte te nemen:
-          Buig de takken vóór het watergeven; de takken zijn dan het meest flexibel;
-          Gebruik bij het buigen alleen de uiteinden van de takken; alleen dit gedeelte is buigzaam;
-          Zet de takken niet te strak langs de groeistok; een te strak gespannen tak kan breken.

Mocht onverhoopt toch een tak afbreken, dan groeit vaak na een aantal maanden weer een nieuwe tak.

Stap 4
Herhaal stap 3 wekelijks. Laat daarbij de klemmetjes die u eerder heeft geplaatst zoveel mogelijk zitten. Zo neemt de orchidee de vorm aan die u wenst!

Stap 5
Na ongeveer 10 tot 12 weken staat de orchidee in bloei. Als u tevreden bent met de vorm, dan kunt u de klemmetjes en groeistokken verwijderen. Vervolgens kunt u nog maandenlang genieten van uw zelf gekweekte orchidee!

IMG_2840.JPG
IMG_2862.JPG
IMG_2868.JPG

Inspiratie

Yourchid kent geen grenzen. Met de bijgevoegde groeistokken en klemmetjes kunt u de orchidee elke gewenste vorm laten aannemen. Recht, gebogen, hangend of meanderend; laat uw creativiteit de vrije loop. Zet de takken vast op de manier zoals u wilt dat de orchidee groeit!

Heeft u inspiratie nodig? Bekijk onderstaande beelden of bezoek onze Facebookpagina. Deze staat boordevol leuke tips, ideeën, foto's en weetjes!

2014-01-24 04.40.13 Boog roze.jpg
IMG_4318 cascade roze.JPG
IMG_4322 kroon wit.JPG