Yourchid

Yourchid is hét nieuwe doe-het-zelfconcept, waarbij je in 12 weken tijd jouw eigen orchidee kunt opkweken! In de Yourchid-verpakking bevindt zich een halfwas plant, welke nog moet uitgroeien tot een mooie bloeiende orchidee. Aan jou deze bijzondere taak! Met de bijgevoegde stokken en klemmetjes kun je de orchidee in elke gewenste vorm laten groeien. Recht, gebogen, hangend of meanderend; laat jouw inspiratie de vrije loop. Met de juiste verzorging en een vleugje creativiteit creëer je binnen 12 weken een unieke orchidee!

How to create

Natuurlijk wil je een mooi exemplaar maken van jouw Yourchid. Onderstaand stappenplan en bijbehorende instructievideo helpen je daarbij. Wil je meer weten over de verzorging, zoals licht, water en voeding? Klink dan hier. Veel succes!

Stap 1

Knip de verpakking voorzichtig open en haal de plant eruit.

Stap 2
Prik de stokken in de pot, bij voorkeur naast het blad en dichtbij een tak. Het is niet erg als je door de wortels heen prikt, maar als je het kunt voorkomen is dat natuurlijk beter.

Stap 3
Pak een tak halverwege vast en buig deze voorzichtig naar de dichtstbijzijnde stok. Zet de tak op ca. 5 cm van het einde vast aan de stok met een klemmetje. Doe dit met alle takken. Buig de takken op de manier zoals jij wilt dat de orchidee groeit. Recht, gebogen, hangend of meanderend; het kan allemaal!

Om te voorkomen dat een tak breekt, geven we graag wat tips:
-          Buig de takken vóór het watergeven; de takken zijn dan het meest flexibel;
-          Gebruik bij het buigen alleen de uiteinden van de takken; alleen dit gedeelte is buigzaam;
-          Zet de takken niet te strak langs de stok; een te strak gespannen tak kan breken.

Mocht er onverhoopt toch een tak afbreken, dan groeit na een aantal maanden vaak vanzelf weer een nieuwe tak.

Stap 4
Herhaal stap 3 wekelijks. Laat daarbij de klemmetjes die je eerder hebt geplaatst zoveel mogelijk zitten. Zo neemt de orchidee de vorm aan die jij wilt!

Stap 5
Na ongeveer 10 tot 12 weken staat de orchidee in bloei en kun je nog maandenlang genieten van jouw zelf gekweekte orchidee!

Is het nog niet helemaal duidelijk? Bekijk dan hier onze instructievideo:

IMG_2840.JPG
IMG_2862.JPG
IMG_2868.JPG

Inspiratie

Yourchid kent geen grenzen. Met de bijgevoegde stokken en klemmetjes kun je de orchidee in elke gewenste vorm laten groeien. Recht, gebogen, hangend of meanderend; laat jouw creativiteit de vrije loop. Zet de takken vast op de manier zoals jij wilt dat de orchidee groeit!

Heb je inspiratie nodig? Bekijk onderstaande beelden of bezoek onze Facebookpagina. Deze staat boordevol leuke tips, ideeën, foto's en weetjes!

2014-01-24 04.40.13 Boog roze.jpg
IMG_4318 cascade roze.JPG
IMG_4322 kroon wit.JPG