Geslaagd!

"Eindelijk! De eindexamens zitten erop en het felbegeerde papiertje is binnen! Een mijlpaal waar je met recht trots op kunt zijn. Hoog tijd voor een welverdiende vakantie met veel zon, feestjes en gezelligheid. Maar wat daarna? Welke studierichting ga je op? Kies je voor economie, techniek, biologie, groen, marketing of toch voor ICT? De wereld ligt aan je voeten en er zijn volop kansen.

Ook ik heb voor deze lastige studiekeuze gestaan. Er zijn zoveel mogelijkheden! Na allerlei open dagen te hebben bezocht, heb ik besloten de opleiding Communicatie aan de Hogeschool Rotterdam te volgen. Inmiddels ben ik afgestudeerd en kijk eens waar ik nu zit: ik ben werkzaam bij één van de grotere orchideeënkwekers ter wereld. Hoe gaaf is dat? Bij Ter Laak Orchids ben ik verantwoordelijk voor de marketing en communicatie. Ik heb een super leuke baan met een heel divers takenpakket, waar ik je de volgende keer graag meer over vertel. De komende maanden ga ik jullie namelijk een kijkje achter de schermen geven!

Van tevoren had ik nooit gedacht dat ik met deze opleiding in de groene sector zou gaan werken. Dit leek mij meer een mannenwereld en bovendien waren tomaten plukken en vieze vingers niet echt mijn ding. Tenminste, dat dacht ik! De groene sector heeft namelijk zoveel meer te bieden dan je in eerste instantie denkt; het groeit en bloeit, letterlijk en figuurlijk! De branche professionaliseert en er liggen enorm veel kansen en mogelijkheden. Niet alleen op het gebied van marketing en communicatie, maar ook op het gebied van teelt, bloemsierkunst, techniek, logistiek, ICT, office en sales. It’s up to you!

Wat je ook gaat doen, doe iets wat je écht leuk vindt en waar jij je goed bij voelt. Wie weet verwelkom ik je over een paar jaar als nieuwe collega in de groene sector. Heel veel succes, go for it!"

Shirley Barendse (25)  |  Ter Laak Orchids
Jongeren enthousiasmeren voor de sector, een initiatief van Hortivalley